Laserbehandeling bij stressincontinentie

Laser bij vaginale klachten na de overgang
Laser bij vaginale klachten na de overgang
augustus 29, 2016

Laserbehandeling bij stressincontinentie

stressincontinentie
 
Als gynaecoloog zie ik veel vrouwen met ongewild urineverlies bij inspanning (stressincontinentie). Het gebeurt bij drukverhogende momenten zoals lachen, niezen, hoesten en sporten en is de meest voorkomende vorm van ongewild urineverlies. Stressincontinentie kan op alle leeftijden voorkomen. Het komt regelmatig voor bij jonge vrouwen, met name jonge moeders.

Vandaag kwam mw. X op controle. Ze kwam bij mij in verband met urineverlies bij hardlopen. Ze is 40 jaar, heeft 3 kinderen en is heel sportief. Ze vond het vreselijk dat hardlopen eigenlijk niet meer mogelijk was. Fysiotherapie had onvoldoende resultaat. Voor een operatie voelde ze eigenlijk niet zo veel. Na 3 behandelingen met de FemiLift (een vaginale gefractioneerde CO2 laser), om de 4 weken is ze volledig klachtenvrij. De behandelingen werden uitgevoerd op de polikliniek, duurden slechts enkele minuten en waren pijnloos. Na de behandelingen kon ze haar normale werkzaamheden direct hervatten.

Niet alleen kan ze nu weer hardlopen zonder urineverlies, ze vertelde trots dat ze nu zelfs met volle blaas kan trampolinespringen!

Het grote voordeel van de FemiLift is dat het een niet-operatieve behandeling is. Na de behandeling zijn er geen beperkingen, maar ik raad wel aan om tot 3 dagen erna gemeenschap te vermijden. De behandeling is over het algemeen pijnloos. Verbetering van het bindweefsel en daardoor van de stevigheid van de vagina, maakt dat 85-90% van behandelde vrouwen geen ongewild urineverlies meer heeft.

De FemiLift is een risicovrije, eenvoudige behandeling, die u weer controle geeft over uw blaas.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *