Laser bij vaginale klachten na de overgang

stressincontinentie
Laserbehandeling bij stressincontinentie
juli 29, 2016
FemiLift vagina klachten na de overgang
FemiLift: De niet hormonale behandeling van vaginale klachten na de overgang
februari 8, 2017

Laser bij vaginale klachten na de overgang

Laser bij vaginale klachten na de overgang
 
De overgang is een belangrijke fase in het leven van een vrouw. Het lichaam verandert doordat de eierstokken geen hormonen (oestrogenen) meer produceren. Hierdoor treden er ook veranderingen op in de slijmvliezen en het bindweefsel rondom de vagina. Vaginale klachten als droogheid, pijn bij het vrijen en ongewenst urineverlies (stressincontinentie) zijn hier een direct gevolg van. Waar voorheen de behandelmogelijkheden zich beperkten tot hormoontherapie, is het nu mogelijk met de FemiLift (een gefractioneerde CO2 laser) deze klachten te verhelpen.

FemiLift

De FemiLift stimuleert de slijmvliezen van de vagina waardoor de vagina verstevigt, de doorbloeding verbetert en de bekleding van de vagina verjongt. De verloren elasticiteit komt terug en de vagina wordt weer makkelijker vochtiger, wat de seksuele prikkeling verbetert. Bovendien vermindert ook ongewild urineverlies door het verstevigen van de vaginawand.

Voor wie

De behandeling is geschikt voor alle postmenopauzale vrouwen met vaginale klachten en pijn bij het vrijen. De behandeling vindt poliklinisch plaats en is vrijwel pijnloos. Na de behandeling kunnen alle normale werkzaamheden direct hervat worden. Ik raad echter wel aan om tot 3 dagen na de behandeling geen gemeenschap te hebben. Na slechts 3 behandelingen is 85-90% van de vrouwen volledig klachtenvrij. Complicaties doen zich niet voor. Omdat het verouderingsproces doorgaat is herhaling van de behandeling iedere 1 tot 2 jaar nodig.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *