FemiLift: De niet hormonale behandeling van vaginale klachten na de overgang

Laser bij vaginale klachten na de overgang
Laser bij vaginale klachten na de overgang
augustus 29, 2016
Perineoplastiek
Operatieve vaginaverjonging: een perfecte oplossing bij een verwijde vagina
mei 1, 2017

FemiLift: De niet hormonale behandeling van vaginale klachten na de overgang

FemiLift vagina klachten na de overgang
 
Dagelijks zie ik op de polikliniek vrouwen met vaginale klachten na de overgang. Door het wegvallen van de hormoonproductie na de overgang wordt de vagina droger, gevoeliger voor infecties en minder elastisch. Deze veranderingen kunnen leiden tot ongemak, bloedverlies en pijn bij het vrijen. In het verleden was behandeling met hormonen (oestrogenen) de enige oplossing. Tegenwoordig is de vaginale laserbehandeling hiervoor een ideale oplossing.

Mw. Y bezocht mijn spreekuur omdat ze veel last had van vaginale droogheid. Vrijen was inmiddels eigenlijk niet meer mogelijk. Glijmiddel hielp onvoldoende. Ze had enige tijd Estriol vaginaalcrème gebruikt met redelijk resultaat maar was hiermee gestopt in verband met klachten van gezwollen, pijnlijke borsten. Niet alleen had zij zelf veel hinder van de vaginale droogheid, inmiddels leed ook haar relatie eronder. Ze koos voor de FemiLift behandeling en was na 3 behandelingen volledig klachtenvrij. De vaginale droogheid was weg. Gemeenschap was weer probleemloos mogelijk.

Na 3-4 poliklinische behandelingen om de 4 weken, zijn bij 90-95% van de vrouwen alle vaginale klachten over. Verdoving is niet nodig omdat de behandeling vrijwel pijnloos is. De vrouwen die ik heb behandeld met de FemiLift zijn hierna ook zonder hormoonbehandeling klachtenvrij. Er zijn geen complicaties. Omdat het verouderingsproces doorgaat is herhaling van de behandelingen om de paar jaar wel noodzakelijk. Gezien de eenvoud van de behandeling is dat voor de meeste vrouwen geen enkel bezwaar.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *