Operatieve vaginaverjonging: een perfecte oplossing bij een verwijde vagina

FemiLift vagina klachten na de overgang
FemiLift: De niet hormonale behandeling van vaginale klachten na de overgang
februari 8, 2017
Joke Haartsen cosmetisch gynaecoloog
De eerste cosmetische gynaecoloog van Nederland
oktober 1, 2017

Operatieve vaginaverjonging: een perfecte oplossing bij een verwijde vagina

Perineoplastiek
 
Eva is 35 jaar en heeft 3 kinderen gehad. Na de laatste bevalling vind zij dat de vagina wijder open staat dan voorheen. Haar seksleven is minder fijn dan voor de bevallingen: het voelt allemaal erg wijd, ze voelt daardoor minder tijdens het vrijen en af en toe ontsnapt er zelfs spontaan lucht uit de vagina. Omdat zowel de vagina als de ingang van de vagina verwijd zijn zal een laserbehandeling van de vagina onvoldoende vermindering van de klachten geven. Ze kiest daarom voor een operatieve correctie met een perineoplastiek. 6 weken na de operatie vertelt ze dat ze er heel erg blij mee is. De kwaliteit van haar seksleven en daarmee haar hele leven is enorm verbetert.

Met een perineoplastiek (operatieve vernauwing) kan de ingang van de vagina hersteld worden. Aan de achterzijde van de vagina wordt overtollige huid verwijderd en worden de spieren aan de ingang naar elkaar toegebracht. De ingang en vagina worden daardoor strakker, je krijgt meer controle over de spieren bij de ingang en daarmee wordt ook het seksleven weer fijner. De operatie duurt ongeveer een uur. Daarna is het belangrijk om een aantal weken rust te nemen.

Na de behandeling zijn alle vrouwen over het algemeen heel erg tevreden. Ze voelen zich zelfverzekerder en de seks is weer plezierig.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *