De eerste cosmetische gynaecoloog van Nederland

Perineoplastiek
Operatieve vaginaverjonging: een perfecte oplossing bij een verwijde vagina
mei 1, 2017
Schaamlipcorrectie
Als je kiest voor een schaamlipcorrectie, maakt het dan uit wie dat doet?
juli 27, 2018

De eerste cosmetische gynaecoloog van Nederland

Joke Haartsen cosmetisch gynaecoloog
 
Joke Haartsen is cosmetisch gynaecoloog bij Artz Medical. Deze getalenteerde vrouw behaalde meerdere diploma’s op het gebied van gynaecologie en specialiseerde zich daarna ook nog in urogynaecologie: de behandelingen van bekkenbodem aandoeningen. Joke vertelt: “Ik moet een doel in mijn leven hebben. Iets om naartoe te werken. Mijn motto: stilstand is achteruitgang. En dat pas ik bij alles wat ik doe toe. Wellicht dat ik het daarom ook altijd belangrijk heb gevonden om mijzelf te blijven ontwikkelen door middel van verschillende studies, specialisaties en ervaring in beleidszaken”.

"Het blijkt een groot taboe om er openlijk over te spreken. Dat vind ik zo ontzettend jammer!”

Het taboe doorbreken
Joke werkte als gynaecoloog in verschillende ziekenhuizen. “Wat mij opviel in de praktijk is dat veel vrouwen écht last ervaren aan de schaamlippen. Vooral na een bevalling. Het blijkt een groot taboe om er openlijk over te spreken. Dat vind ik zo ontzettend jammer!”. Joke is van mening dat wanneer een vrouw ongemakken aan de vagina beleefd, zij hierover het best in gesprek kan gaan met een cosmetische gynaecologe om te kijken wat de best passende oplossing is.

Het taboe rondom dit onderwerp was voor Joke een grote aanleiding om over te stappen naar cosmetische gynaecologie. Dit taboe is volgens haar onterecht en vooral ontzettend Nederlands. “Volgens de maatschappij zou een vrouw lijden aan een minderwaardigheidscomplex zodra zij aangeeft ontevreden te zijn over zichzelf. Ik denk daar heel anders over en vind het juist ontzettend knap dat vrouwen voor een vaginale operatie kiezen. In feiten kiezen zij écht voor zichzelf. Deze opinie wil ik met Nederland delen en het taboe zo doorbreken!

Kartrekker
Joke wil dan ook de kartrekker zijn in deze maatschappij en vrouwen aansporen meer te spreken over onvrede over hun vagina. Door haar ervaring als gynaecologe kent zij het gebied rondom de schaamstreek als de beste. “Ik wil écht voor de vrouwen gaan staan en zorgen dat zij zich kunnen uiten over onderwerpen die met de vagina te maken hebben. Of dit nu gaat over een verzakking, verwijding, vernauwing of verjonging van de vagina: vrouwen moeten weten dat het oké is om er iets aan te laten doen.”

Joke Haartsen in team Artz Medical
Joke werkt sinds kort ook voor Artz Medical als cosmetisch gynaecologe. Artz Medical en Joke lijken een perfecte combinatie: beide partijen streven ernaar baanbrekend te in het doorbreken van het taboe rondom ongemakken van de vagina. “Vrouwen moeten zich fijn voelen en een zetje in de vorm van cosmetische ingrepen kan daarbij helpen. Uiteraard willen wij niet dat vrouwen een vervorming van de werkelijkheid worden en daar zullen wij ook zeker voor waken!”

Een moederfiguur
Waarom cliënten zo dol zijn op Joke? “Ik behandel mijn cliënten zoals ik zou willen dat ze mijn dochter behandelen: met respect, serieus en met het doel dat zij zich begrepen voelen. Daarnaast denk ik ook dat ik een moederlijk type ben. Misschien omdat ik al wat ouder ben!”
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *