Als je kiest voor een schaamlipcorrectie, maakt het dan uit wie dat doet?

Joke Haartsen cosmetisch gynaecoloog
De eerste cosmetische gynaecoloog van Nederland
oktober 1, 2017
Gevoel na shaamlipcorrectie
Verandert het gevoel na een schaamlip of clitoriscapuchon correctie?
augustus 4, 2018

Als je kiest voor een schaamlipcorrectie, maakt het dan uit wie dat doet?

Schaamlipcorrectie
 
Natuurlijk! Sommige vrouwen kiezen voor de ingreep omdat ze er last van hebben met sporten, vrijen of in bepaalde kleding. Veel vrouwen besluiten ook de ingreep uit te laten voeren omdat ze het ontsierend vinden als de kleine schaamlippen ver uitsteken. Het maakt ze onzeker. Ze durven niet naar de sauna of voelen zich seksueel geremd of onzeker.

Alhoewel een schaamlipcorrectie een relatief eenvoudige ingreep is, is het heel belangrijk om ervoor te zorgen dat de ingreep goed wordt uitgevoerd. Uiteindelijk moet je je er zowel fysiek als emotioneel beter door voelen. Een slecht uitgevoerde ingreep kan de onzekerheid en frustraties die vrouwen voelden voor de ingreep alleen maar versterken.

Elke arts kan gewoon een stukje huid verwijderen. De kunst zit hem erin dat er een goede balans is tussen de kleine schaamlippen, de clitoriscapuchon (het velletje over de clitoris) en de grote schaamlippen. Natuurlijk moeten de littekens uiteindelijk onzichtbaar zijn. Bij een optimaal resultaat is alles zo mooi in balans en littekenvrij dat niemand kan zien dat je ooit geopereerd bent. En dat is een kunst!

Daarvoor ben je bij een cosmetisch gynaecoloog aan het uit juiste adres. Een cosmetisch gynaecoloog is gewend in dat gebied te opereren (bv na bevallingen) en let daarbij specifiek op het cosmetisch eindresultaat. Op dit moment ben ik nog de enige in Nederland. Omdat de vraag naar schaamlipcorrecties steeds meer toeneemt zullen er zeker meer komen.

Want weet wel: Bij een goed resultaat is het als een pedicure of fraai ondergoed: bijna niemand ziet het maar je voelt jezelf beter en dat straal je uit!
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *