Verandert het gevoel na een schaamlip of clitoriscapuchon correctie?

Schaamlipcorrectie
Als je kiest voor een schaamlipcorrectie, maakt het dan uit wie dat doet?
juli 27, 2018
Te grote schaamlippen of clitoriskap
Wanneer zijn je schaamlippen en/of clitoriskap te groot? Wat is normaal?
augustus 10, 2018

Verandert het gevoel na een schaamlip of clitoriscapuchon correctie?

Gevoel na shaamlipcorrectie
 
Nee, zeker niet! Niet na een goed uitgevoerde correctie van de schaamlippen of de clitoriscapuchon (ook wel clitoral hood genoemd). Als de kleine (binnenste) schaamlippen relatief groot zijn en ver uitsteken buiten de grote (buitenste) schaamlippen is er vaak ook sprake van overtollig vel van de clitoriscapuchon. Dat betekent dat als je alleen de kleine schaamlippen corrigeert de balans tussen de clitoriskap en de kleine schaamlippen verstoord kan zijn. Soms lijkt de clitoris dan als een soort piemeltje uit te steken. De kunst is dus om bij een schaamlipcorrectie die balans niet te verstoren. Sommige vrouwen vinden dat eng. Ze vrezen dat als je in de buurt van de clitoris opereert het gevoel in de clitoris zal veranderen. Of ze zijn bang dat het gevoel in de kleine schaamlippen sowieso bij een operatie zal veranderen.

Die zorg is echt onterecht. De littekens in de kleine schaamlippen verdwijnen volledig. Het gevoel verandert niet. Bij het opereren aan de clitoriskap blijf je ver weg bij de clitoris zelf. Er wordt alleen links en rechts naast de clitoris een soort coupenaad in de huid gelegd. Ook deze littekens verdwijnen uiteindelijk vrijwel volledig. Wetenschappelijk onderzoek heeft ook aangetoond dat het gevoel niet verandert. Sterker nog, het lijkt soms zelfs beter te worden. Dat komt mogelijk omdat veel vrouwen zich na zo’n operatie veel zelfverzekerder voelen en dus minder geremd zijn met vrijen.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *