Clitoriskap verkleining

Wat is een clitoriskap verkleining?

De clitoriskap, die wel ook wel de clitoriscapuchon noemen, betreft het stuk huid welke zich boven de clitoris bevind. Dit "kapje" beschermt de clitoris door deze af te dekken. Soms zie je bij vrouwen dat ze last hebben van overtollig huid rond hun clitoris. Dat kan problemen geven doordat zo de clitoris moeilijker valt te stimuleren. Ook vinden vrouwen het niet prettig wanneer ze strakkere broeken dragen of ze zijn gewoon niet blij met hoe het eruit ziet. Een clitoriskapcorrectie is een relatief kleine ingreep waarmee we de vorm, of de grootte kunnen aanpassen of het symmetrie van uw clitoriskap kunnen herstellen door deze in deze juiste proporties te zetten ten opzichte van uw schaamlippen. De ingreep wordt meestel dan ook uitgevoerd in combinatie met een verkleining van de binnenste schaamlippen.


Hoe gaat een clitoriskapverkleining precies in zijn werk?

Een clitoriskapverkleining wordt onder lokale verdoving wordt uitgevoerd. Dit betekent dus dat u niet onder een volledige narcose gaat. Voor de ingreep wordt het gebied rondom de clitoris lokaal verdoofd. Van de behandeling zelf voelt u vrijwel niets.
Rechts en links wordt naast de clitoris het overtollige weefsel verwijderd. Aan clitoris zelf en de huid middenop de clitoris verandert niets. Daardoor zal het gevoel in de clitoris hetzelfde blijven. Een clitoriskapverkleing duurt gemiddeld niet langer dan 50 minuten.


Wat zijn de voordelen van een clitoriskapverkleining?

- Minder overschot aan huid of weefsel rondom de clitoris

- Lokale verdoving is mogelijk

- Behandeling mogelijk binnen twee weken

- Een goede en veilige ingreep


Wanneer ben ik geschikt voor een clitoriskapverkleining?

U komt in aanmerking voor een clitoriskapverkleining wanneer u last heeft van overtollig huid rond de clitoris. Dit kan voor problemen zorgen in uw dagelijkse activiteiten. Ook moet u minimaal 18 jaar zijn, dit is een wettelijke verplichting.