FemiLift behandelingen

FemiLift behandelingen

De FemiLift is een hypermoderne CO2 laser die uitermate geschikt is voor de behandeling van verschillende vaginale klachten. Joke Haartsen heeft persoonlijk voor deze laser gekozen omdat uit literatuurstudies gebleken is dat deze laser als beste naar voren komt.
Deze ingreep is snel, vrijwel pijnloos, volledig veilig en biedt een zeer effectief resultaat. De ingreep verloopt snel en dankzij een lokale verdoving kan de ingreep vrijwel pijnloos worden uitgevoerd. De behandeling heeft ook geen hersteltijd en is bijzonder effectief. Over het algemeen zijn 3 behandelingen nodig. Na de 2e behandeling bemerkt u al verschil. Na 3 behandelingen is het resultaat optimaal.


Vaginale elasticiteit

Na een bevalling en met het ouder worden treden er veranderingen op in de spieren en het bindweefsel rondom de vagina. Sommige vrouwen ervaren daardoor een verzakkingsgevoel. De vagina voelt wijder waardoor ze een minder fijn seksleven hebben of ze vinden het ontsierend. FemiLift versterkt en herbouwt het collageen in uw vaginawand en verbetert ook de gevoeligheid van de vaginale receptoren. Ook zorgt de behandeling ervoor dat uw vagina weefsel zich samen gaat trekken. Hierdoor wordt de vagina strakker, vermindert het zware gevoel en kunt u weer meer seksueel genot ervaren.


Urineverlies bij inspanning (stressincontinentie)

Ongewild urineverlies kan verschillende oorzaken hebben. Inspanningsincontinentie of stressincontinentie is de meest voorkomende vorm van ongewild urineverlies. Hierbij treedt ongewild urineverlies op bij druk verhogende momenten zoals lachen, niezen, hoesten en sporten. Stressincontinentie kan op alle leeftijden voorkomen en komt ook regelmatig voor bij jonge vrouwen, met name jonge moeders.
Bij stressincontinentie zijn verschillende behandelingen mogelijk: bekkenfysiotherapie, een operatie of een vaginale laserbehandeling. De keuze van de behandeling is afhankelijk van uw klachten en uw voorkeur.
Over het algemeen wordt geadviseerd te beginnen met bekkenfysiotherapie. Deze therapie heeft als doel de bekkenbodemspieren te versterken en u te leren deze spieren bewust te gebruiken. Daardoor kunt u het urineverlies bij hoesten of lachen verminderen of voorkomen.
Als bekkenfysiotherapie niet het gewenste resultaat geeft is een laserbehandeling van de vagina of een operatie een mogelijkheid. Als u last heeft van zeer ernstige stressincontinentie (bij slechts zeer lichte inspanning) wordt over het algemeen een operatieve ingreep aangeraden. De gynaecoloog plaatst bij deze operatie een tape onder de urinebuis om deze te ondersteunen.
Als er sprake is van milde tot matige klachten is een laserbehandeling van de vaginavoorwand een goede optie. Met een vaginale laserbehandeling kan de vaginawand verstevigd worden. De laser stimuleert het onderliggende bindweefsel van de vagina waardoor de vagina verstevigt en op die manier de urinebuis en sluitspier van de blaas ondersteunt.


Vaginale droogheid na de overgang

Door hormoonveranderingen in de overgang treden er veranderingen op in de slijmvliezen en het bindweefsel rondom de vagina. De huid van de vagina wordt daardoor dunner, droger en gevoeliger. Dit wordt ook wel vulvovaginale atrofie genoemd. De veranderingen kunnen ervoor zorgen dat de elasticiteit en stevigheid van de vagina afneemt, de vagina gevoeliger wordt voor vaginale infecties, de vagina droger is en minder makkelijk vochtig wordt bij het vrijen en dat in de loop van de jaren de vagina en de ingang van de vagina nauwer worden. Deze veranderingen kunnen leiden tot ongemak, bloedverlies en pijn bij het vrijen. Een ander mogelijk gevolg van het verouderen van de vaginawand is stressincontinentie (ongewild urineverlies). Met een vaginale laserbehandeling kan de vaginawand hersteld worden. De laser stimuleert de slijmvliezen van de vagina waardoor de vagina verstevigt, beter wordt doorbloed en de bekleding van de vagina verjongt. De elasticiteit van de vagina komt hierdoor terug en de vagina wordt makkelijker vochtig waardoor een verbeterde seksuele prikkeling optreedt. Bovendien vermindert door het verstevigen van de vaginawand eventueel ongewild urineverlies.


Na de bevalling

Tijdens een bevalling rekken de spieren, pezen en banden rond de vagina op. Helaas herstelt de vagina niet altijd volledig na een bevalling. Sommige vrouwen ervaren daardoor een gevoel van verzakking, ze vinden dit ontsierend of ze hebben een minder fijn seksleven omdat er minder wrijving is tijdens het vrijen. Met een vaginale laserbehandeling kan de vaginawand verstrakt worden. De laser stimuleert de slijmvliezen en het eronder liggende collageen van de vagina waardoor de vagina verstevigt en verstrakt en de bekleding van de vagina verjongt. De elasticiteit van de vagina komt hierdoor terug en de vagina voelt strakker waardoor een verbeterde seksuele prikkeling optreedt. Bovendien vermindert door het verstevigen van de vaginawand eventueel ongewild urineverlies (stressincontinentie).