FemiLift behandelingen

FemiLift behandelingen

De FemiLift is een hypermoderne CO2 laser welke uitermate geschikt is voor de behandeling van allerlei vaginale klachten. Joke Haartsen heeft persoonlijk voor deze laser gekozen omdat uit literatuurstudies gebleken is dat deze laser als beste naar voren komt.
Deze ingreep is snel, pijnloos, volledig veilig en biedt een zeer effectief resultaat. De ingreep verloopt snel en dankzij een lokale verdoving kan de ingreep vrijwel pijnloos worden uitgevoerd. Dit betekent dat u hoeft dus niet onder een volledige narcose hoeft. De behandeling heeft ook geen hersteltijd en is bijzonder effectief. Al na de eerste behandeling merkt u het gelijk verschil. U profiteert direct van de voordelen na de behandeling.


Vaginale elasticiteit

Na verloop van tijd en voornamelijk na de geboorte van uw kind kan uw vaginaal weefsel uit gaan rekken. Dit voelt aan alsof het spierweefsel niet meer helemaal strak is en hierdoor het vaginale gebied minder ook gevoel heeft. Dit kan voor u betekenen dat het hebben van geslachtsgemeenschap minder pretting aanvoelt. FemiLift versterkt en herbouwt het collageen in uw vaginawand en verbetert ook de gevoeligheid van de vaginale receptoren. Ook zorgt de behandeling ervoor dat uw vagina weefsel zich samen gaat trekken. Hierdoor wordt de vagina strakker en kunt u weer meer seksueel genot ervaren.


Stressincontinentie

Stressincontinentie is de een van de meest voorkomende vormen van ongewild urineverlies. Hierbij zie je dat urineverlies voorkomt bij momenten de druk op de blaas verhoogd word zoals gebeurd bij het lachen, het niezen of hoesten maar ook bij verschillende sportactiviteiten. Stressincontinentie kan voorkomen bij alle leeftijden en komt dus we zien dus regelmatig en vooral bij jonge vrouwen. In het bijzonder zien we vooral bij jonge moeders veel gevallen van stressincontinentie. Er zijn verschillende soorten behandelingen mogelijk. Je kunt beginnen met fysiotherapie, een operatie ondergaan of een vaginale laserbehandeling. De keuze van behandeling is afhankelijk van uw klachten en uw voorkeur. Over het algemeen wordt geadviseerd te beginnen met bekkenfysiotherapie. Deze therapie heeft als doel de bekkenbodemspieren te versterken en u te leren deze spieren bewust te gebruiken. Daardoor kunt u het urineverlies bij hoesten of lachen verminderen of voorkomen. Als bekkenfysiotherapie niet tot het gewenste resultaat heeft geleid, is een laserbehandeling van de vagina of een operatie een mogelijkheid. Bij zeer ernstige stressincontinentie (bij slechts zeer lichte inspanning) wordt over het algemeen een operatieve ingreep aangeraden. Als er sprake is van milde tot matige klachten is een laser behandeling van de vagina een goede optie. Met een vaginale laserbehandeling (gefractioneerde CO2 laser) kan de vaginawand verstevigd worden. De laser stimuleert de slijmvliezen en het onderliggende bindweefsel van de vagina waardoor de vagina verstevigt.


Na de menopauze

Ongeveer 40% van de vrouwen krijgt na de overgang klachten van vaginale atrofie. Het komt veel vaker voor dan de meeste vrouwen denken! Door hormoonveranderingen in de overgang treden er veranderingen op in de slijmvliezen en het bindweefsel rondom de vagina. De huid van de vagina wordt daardoor dunner, droger en gevoeliger. Ook kan het zijn dat de elasticiteit en stevigheid van de vagina op een gegeven moment afneemt, de vagina gevoeliger wordt voor vaginale infecties, of dat er minder dat er makkelijk vochtig wordt bij de geslachtsgemeenschap. Ook komt het geregeld voor dat in de loop van de jaren de vagina en de ingang van de vagina nauwer wordt. Deze veranderingen kunnen leiden tot ongemak, bloedverlies en pijn bij het vrijen. Een ander mogelijk symptoom als gevolg van het verouderen van de vaginawand is stressincontinentie (inspanningsincontinentie). Met een vaginale laserbehandeling (gefractioneerde CO2 laser) kan de vaginawand hersteld worden. De laser stimuleert de slijmvliezen van de vagina waardoor de vagina verstevigt, beter wordt doorbloedt en de bekleding van de vagina verjongt. De elasticiteit van de vagina komt hierdoor terug, de vagina wordt makkelijker vochtig waardoor een verbeterde seksuele prikkeling optreedt. Bovendien vermindert door het verstevigen van de vaginawand eventueel ongewild urineverlies (stressincontinentie).


Na de bevalling

De vagina kan wijder worden na een na geboorte van een kind en ook door hormoonveranderingen in de overgang. Dit komt omdat er veranderingen optreden in de spieren en het bindweefsel rondom de vagina. Sommige vrouwen ervaren daardoor een gevoel van verzakking, vinden dit ontsierend of hebben het gevoel dat ze daardoor een minder fijn seksleven hebben. Vaak kunnen de klachten verminderen met bekkenfysiotherapie. Als dit onvoldoende helpt is een vaginaverjonging of vaginavernauwing te overwegen. Daarvoor zijn verschillende behandelingen mogelijk. Als met name de ingang van de vagina verwijd is, kan een operatieve ingreep de oplossing zijn. Met een perineoplastiek (vaginavernauwing) wordt ingang van de vagina smaller gemaakt. Klik hier om meer te lezen over deze operatieve ingreep. Als niet de opening, maar de vagina rondom verslapt is, kan de laser een oplossing zijn. Met een vaginale laserbehandeling kan de vaginawand verstrakt worden. De laser stimuleert de slijmvliezen van de vagina waardoor de vagina verstevigt en verstrakt, beter doorbloedt en de bekleding van de vagina verjongt. De elasticiteit van de vagina komt hierdoor terug, de vagina wordt makkelijker vochtiger waardoor een verbeterde seksuele prikkeling optreedt. Bovendien vermindert door het verstevigen van de vaginawand eventueel ongewild urineverlies (stressincontinentie). Deze laserbehandeling wordt ook gebruikt bij vrouwen na de overgang waarbij de vagina droger en gevoeliger geworden is.


Vaginale droogheid en infecties

FemiLift helpt vrouwen die last hebben van vaginale droogheid en terugkerende vaginale infecties, door de vaginawand en de hydratatie te herstellen. De behandeling verbetert het vaginale immuunsysteem en de bloedsomloop, stimuleert de aanmaak van gezond weefsel met een hogere weerstand tegen infecties en normaliseert de PH in de vagina.