Wanneer zijn je schaamlippen en/of clitoriskap te groot? Wat is normaal?

Gevoel na shaamlipcorrectie
Verandert het gevoel na een schaamlip of clitoriscapuchon correctie?
augustus 4, 2018
Is een laserbehandeling gevaarlijk?
Is een vaginale laserbehandeling gevaarlijk?
augustus 17, 2018

Wanneer zijn je schaamlippen en/of clitoriskap te groot? Wat is normaal?

Te grote schaamlippen of clitoriskap
 
De ene vrouw heeft in aanleg grotere en donkerdere schaamlippen dan de ander. Feitelijk zijn alle variaties normaal. Het is ook zeker niet abnormaal als de kleine schaamlippen uitsteken buiten de buitenste (grote) schaamlippen. Daarnaast is het erg sociaal bepaald wat we normaal vinden of niet. Er zijn landen waar het juist als een beeld van schoonheid wordt gezien als de kleine schaamlippen heel ver uitsteken. In de westerse wereld vinden vrouwen het over het algemeen mooier als de kleine schaamlippen niet uitsteken.

Bij vrouwen die een schaamlipcorrectie overwegen gaat het er dus niet om of ze abnormaal zijn of niet. Het is een hele persoonlijke keus die bepaald wordt door wat je zelf mooi vindt en waar je je zelf happy bij voelt.

Een vrouw met overgewicht heeft vaak meer vet en dus wat bollere buitenste schaamlippen waardoor de kleine schaamlippen meer verborgen zitten. Een slanke vrouw daarentegen heeft vaak heel weinig vet in de buitenste schaamlippen. Als de kleine schaamlippen bij slanke vrouwen iets uitsteken kan je daar sneller last van hebben. Je zit dan feitelijk bij fietsen en paardrijden meer op je botten en binnenste schaamlippen. Het beschermende kussentje van de buitenste schaamlippen is er niet.

De vraag wat normaal is doet dus helemaal niet zo ter zake. Het gaat om de balans tussen je postuur, de buitenste (grote) en de binnenste (kleine) schaamlippen. Uiteindelijk is het enige wat telt, dat je er zelf happy mee bent.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *